Mysterieus foto-effect

 In dit effect gaan we door één effect en verschillende lagen een mysterieuze foto creëren. Dit effect is goed voor de focus op een bepaald punt te leggen, zoals bijvoorbeeld het gezicht van een model. 

De basis van dit effect is het vervagen met verschillende punten. Vervaag niet de volledige foto, want we willen bepaalde punten in focus houden. Bij deze voorbeelden zijn het altijd de gezichten die focus houden.

Na het vervagen kan je een kleurverloop toewijzen om de foto een mysterieuze look te geven. Om het geheel af te maken heb ik iso-ruis toegevoegd. 



Dit is de basis van het effect. Bij het experimenteren heb ik verschillende texturen en kleurverlopen toegevoegd om zo tot leuke effecten te komen.

Bij het volgende voorbeeld heb ik gewerkt met verschillende texturen en kleurverloop om een sepia effect te krijgen. De gebruikte texturen zijn film-korrel en stof. Het textuur van fotokopie scanlines is vervaagt op twee manieren: beweging en gaussiaans. Om wat meer contrast te krijgen heb ik de tweede textuur laag een kleurverloop gegeven. 

De combinatie van deze filters zorgt er voor dat de foto het uitzicht van een heel oude, vintage foto krijgt. Om het geheel af te maken is de foto bedekt met iso ruis-patroon. 


De voorbeelden hieronder zijn allemaal varianten op dezelfde basis: vervagen in verschillende punten en toevoegen van texturen en kleurverloop. 



Reacties

Populaire posts